Att sälja sin bostad – bra att veta!

Under de senaste femton åren har antalet fastighetsaffärer mellan privatpersoner ökat kraftigt. Det beror på att väldigt många idag äger sin bostad och på så sätt också kan sälja dessa. Men frågan är vad man bör tänka på och vad som är bra att veta när det är dags att sälja sin bostad?

Den första utmaningen som varje person som vill sälja sin bostad ställs inför är att välja fastighetsmäklare. Att välja mäklare är inte alltid det enklaste då det på marknaden finns otroligt många idag. Ett tips kan dock vare att leta efter mäklare genom att låta vännerna tipsa dig. Om en vän var nöjda med sin mäklare så är nämligen chansen stor att du också kommer att uppskatta dennes arbete.

När du sedan har fått kontakt med en mäklare så är det bra att veta att du med denne bör vara mycket öppen vad gäller din bostads brister. Om det till exempel finns en läcka i badrummet som du inte informerat mäklaren, och köparen om, vid köpet, så är risken stor att du kommer att stöta på problem. När du berättar om alla brister, stora som små, så kommer sedan mäklaren att informera dig om vilka av dessa som är relevanta att informera köparen om.

När det sedan är dags för visningen så finns det mycket som du bör känna till. Generellt gäller att hur du pryder din lägenhet avsevärt kommer att påverka hur personer uppfattar den. Det är viktigt att understryka lägenhetens profil i möbleringen, och inte ha allt för specifika objekt som kan störa köparens visualisering av sitt framtida boende. Den neongröna tavlan kanske är ditt favoritobjekt i hemmet, men det är mycket troligt att den kan göra andra förfärade.